تمام صنایع و مکان هایی که به آب تصفیه شده احتیاج دارند، از دستگاه تصفیه آب صنعتی استفاده می کنند. شاید بخواهید با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی آشنا شوید. این دستگاه ها در ابعاد بزرگ تری نسبت به نمونه های خانگی ساخته می شوند و در مدت زمان کوتاهی آب زیادی را تصفیه می کنند. این دستگاه ها برای تصفیه آب از روش های مختلفی مانند روش غشایی، تعویض یونی و روش بسیار رایج اسمز معکوس استفاده می کنند.
آشنایی با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی
برای این که با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی آشنا شویم، بهتر است بدانیم که این دستگاه در حالت کلی با هدف تصفیه آب تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با استفاده از روش های مختلفی به تصفیه آب می پردازد که مهم ترین و رایج ترین آن ها، روش اسمز معکوس است. از این رو ما در ادامه نحوه عملکرد دستگاه هایی را مورد بررسی قرار می دهیم که با این روش کار می کنند.
این روش که با نام OR نیز معرفی می شود، عملکردی طبیعی دارد و با استفاده از غشاء نیمه تراوا تصفیه آب انجام می گیرد. طی این فرآيند همه یون ها و همه مواد محلول را حذف شده و آب را خالص می کند. غشاء موجود در این دستگاه املاح حل شده در آب را حذف می کند و برای عبور آب از سطح غشاء از پمپ های فشار قوی استفاده می کنند.
معمولا پمپ و ممبران را به عنوان دو عضو اصلی و بسیار مهم در این دستگاه ها معرفی می کنند. در کنار این اجزاء برای کنترل فرآیند تصفیه آب از دستگاه های مختلف دیگری مانند فشارسنج و یا جریان سنج نیز استفاده می کنند. در کنار همه این ها شیر کنترل را برای کنترل دبی در این دستگاه قرار می دهند و معمولا این شیر را در انواع مختلفی تولید کرده و مورد استفاده قرار می دهند.
معرفی مراحل مختلف کار دستگاه تصفیه آب صنعتی
برای آشنایی با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی بهتر است بدانید یکی از مهم ترین کار ها حذف تمام کلر های آزاد می باشد. برای کنترل و حذف کلر توسط دستگاه اقدامات مختلفی انجام می گیرد که عبارتند از:
- ثبت میزان ورودی و خروجی فیلتر میکرونی
- کنترل درجه حرارت آب
- کنترل PH آب ورودی
مراحل کلی کار این دستگاه شامل فیلتراسیون، میکروفیلتراسیون، پمپاژ و اسمز معکوس می باشد. ظرفیت تولید این دستگاه ها حداقل ۵۰۰۰ لیتر در شبانه روز می باشد و آب برای تصفیه با این دستگاه باید سه مرحله مختلف پیش تصفیه، تصفیه و میکروفیلتر را سپری کند. در مرحله پیش تصفیه از پوستر پمپ برای افزایش فشار آب استفاده می کنند. همچنین با استفاده از سیستم تزریق کلر، آب را ضدعفونی می کنند و سپس با سیستم تزریق مواد شیمیایی، کلر اضافی را حذف می نمایند.
همچنین از فیلتر های مختلف شنی و کربنی برای حذف آلاینده ها و ذرات معلق موجود در آب استفاده می کنند و در نهایت آب را میکروفیلتر ها می رسانند. در این مرحله هوزنیگ های استوانه ای شکلی قرار دارد که فیلتر های الیافی درون آن ها قرار می گیرد. این هوزنیگ ها که از جنس استیل و یا پلیمر هستند به خوبی ذرات باقیمانده و گل و لای های اضافی را از آب جدا می کنند و سبب خالص سازی آب می شوند. شما عزیزان می توانید با مراجعه به مطلب کاربرد های دستگاه تصفیه آب صنعتی اطلاعات کاملی را در ین باره کسب کنید.
دستگاه تصفیه آب صنعتی چیست؟
دستگاه تصفیه آب صنعتی یک سیستم پیچیده و مؤثر است که برای حذف آلایندهها و بهبود کیفیت آب در محیطهای صنعتی بهکار میرود. این دستگاهها با استفاده از تکنولوژیهای متنوعی از جمله فیلتراسیون، ممبران، فعالکربن، و فرآیندهای شیمیایی، آب را از ذرات معلول، مواد آلی، مواد شیمیایی، و میکروبها تصفیه میکنند. در ابتدا، آب از منبع خود (مثل چاه یا رودخانه) به دستگاه تصفیه وارد میشود. سپس، در فرآیند فیلتراسیون، ذرات معلول، مواد آلی و آلایندههای جامد از آب حذف میشوند. فیلترها ممکن است از جنسهای مختلفی مانند فیلترهای شنی، الیافی یا کربنی باشند.
فناوری ممبران نیز در دستگاههای تصفیه آب صنعتی بهکار میرود. ممبرانها با ساختار نازک، آب را از ذرات کوچکتر، باکتریها و مواد معلول تصفیه میکنند. از فعالکربن در دستگاههای تصفیه آب صنعتی برای حذف مواد آلی و ترکیبات شیمیایی بوجود آمده از فعالیتهای صنعتی یا آلایندههای طبیعی استفاده میشود.
دستگاه تصفیه آب صنعتی با این اقدامات متنوع، آب را به شرایط استاندارد مطلوب برای مصارف مختلف در صنایع مانند نیروگاهها، پتروشیمی، صنایع غذایی، و دیگر حوزههای صنعتی تبدیل میکند. این فرآیند به بهبود کیفیت آب، صرفهجویی در هزینهها و حفاظت از تجهیزات صنعتی کمک میکند.
آشنایی با انواع فیلتر ها در دستگاه تصفیه آب صنعتی
برای آشنایی با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی بهتر است که با اجزاء تشکیل دهنده این دستگاه بیش تر آشنا شویم. در بخش پیش تصفیه با این دستگاه از فیلتر هایی مانند فیلتر شنی، فیلتر کربنی و همچنین میکروفیلتر ها استفاده می کنند. این فیلتر ها را در دو نوع عمودی و افقی تولید می کنند، همچنین فیلتر های شنی را به سه دسته کند، تند ثقلی و تند تحت فشار تقسیم بندی می کنند. این نمونه از فیلتر ها برای از بین بردن گل و لای و مواد معلق در آب مورد استفاده قرار می گیرند.
این فیلتر ها نصب بسیار ساده ای دارند و در ظرفیت های مختلفی تولید می شوند. فیلتر های کربنی یکی دیگر از انواع فیلتر های مورد استفاده در این دستگاه ها می باشند. این نمونه از فیلتر ها هر گونه بو و یا طعم اضافی را از آب می گیرند و در انواع مختلف کربن دانه ای، کربن پودری و یا کربن بلاک تولید می شوند. نصب و راه اندازی این محصولات بسیار ساده می باشد و فرآیند شستشوی آن ها آسان است. میکروفیلتر ها نمونه دیگری از فیلتر های مورد استفاده در این دستگاه ها می باشند. هر آنچه از دو فیلتر قبلی حذف نشده باشد، با کمک این نوع فیلتر ها حذف می شود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی آشنا کنیم. این دستگاه که بیش تر با سیستم اسمز معکوس کار می کند، از فیلتر های مختلف کربنی و شنی استفاده می کند. این فیلتر ها آلاینده ها و ذرات معلق موجود در آب را جداسازی می کنند و آبی پاک و تصفیه شده به مراکز صنعتی می رسانند. با استفاده از این دستگاه ها می توان حداقل ۵۰۰۰ لیتر آب در طول شبانه روز تصفیه کرده و مورد استفاده قرار داد. از این که تا پایان همراه ما بودید، بی نهایت سپاسگزاریم و امیدواریم که از مطالعه مقاله لذت برده باشید.
سوالات متداول طرز کار دستگاه تصفیه آب صنعتی
- میزان فشاری که پمپ در دستگاه تصفیه آب صنعتی اعمال می شود تحت تاثیر چه عواملی تعیین می شود؟
این میزان فشار به درصد جامدات محلول در آب بستگی دارد، هر چه درصد این جامدات بیش تر باشد، فشار بیش تری اعمال می شود. - در دستگاه تصفیه آب صنعتی ذرات جدا شده از آب چه می شوند؟
این ذرات که با مقدار کمی آب همراه هستند به عنوان فاضلاب دستگاه در نظر گرفته می شوند و از طریق لوله تخلیه، از دستگاه خارج می شوند. - از دستگاه تصفیه آب صنعتی بیش تر در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
این دستگاه بیش تر در صنعت کشاورزی، برق، دام و طیور و صنایع پلاستیک و خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرد.